Outplacement

Outplacement: eng, maar ook een kans om de horizon te verbreden.

Er zijn meerdere redenen om een outplacementtraject bespreekbaar te maken. Bijvoorbeeld bij een vaststellingsovereenkomst, verschil van inzicht, loopbaanoriëntatie, of bij individueel ontslag of collectief ontslag.
Soms ontwikkelt een bedrijf zich anders dan een werknemer en is in overleg een Outplacementtraject een goede optie.

Werkwijzer Mobiliteit biedt de werknemer coaching en loopbaanbegeleiding en geeft  handvatten om keuzes te maken en een nieuwe (meer passende) baan te vinden. 

Vaak komt het voor dat werknemers achteraf zeggen:

'Dit had ik veel eerder moeten doen! Deze baan past veel beter bij mij!'

 

Acceptatiefase

Een ontslag heeft een behoorlijk impact. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel kan een ontslag hard aankomen. Pas zodra de emotionele gevolgen van het ontslag zijn verwerkt en het ontslag geaccepteerd is kan er gestart worden met de volgende fase van het outplacementtraject.

Inventarisatiefase

De inventarisatiefase van het outplacementtraject is de fase waarin de vragen "Wat kan ik?" en "Wat wil ik?" moeten worden beantwoord. De wensen (randvoorwaarden), opleiding, diploma's, werkervaring, competenties en de persoonlijkheid bepalen de uitgangspositie.

Soms word je gedwongen om te bepalen wat je verder met je werk wilt gaan doen. Door deze kans goed te benutten heb je de mogelijkheid om (opnieuw) te bepalen welke richting je op wilt. Dit kan hetzelfde werk als je vorige werk zijn, maar ook iets anders. Werkwijzer Mobiliteit kan je hierin ondersteunen met coaching, oefeningen en verschillende tests zoals bijvoorbeeld een competentie-analyse.

In deze fase van het outplacementtraject kan je ook tot de conclusie komen dat je je op een bepaald gebied verder wilt ontwikkelen of nog niet voldoende kennis hebt. Daarvoor zou je dan een geschikte cursus/opleiding kunnen gaan volgen.

Verkenningsfase

Na je inventarisatie weet je waar je staat en wat je doelen zijn. Het is nu tijd om te onderzoeken of de arbeidsmarkt datgene nodig heeft wat je graag zou willen/kunnen doen. Werkwijzer Mobiliteit heeft veel kennis van de arbeidsmarkt en weet waar reëele kansen liggen.

Actiefase

Nu is het tijd om daadwerkelijk bij de gekozen bedrijven te gaan solliciteren.  Dit kan via het netwerk, een reactie op een vacature of een open sollicitatie. Werkwijzer Mobiliteit gebruikt meerdere manieren om te zorgen dat je aan tafel komt bij een potentiële werkgever. 

Werkwijzer Mobiliteit heeft tevens diverse mogelijkheden om te zorgen dat je kennisniveau up-to-date is op gebied van: social media, netwerken, het schrijven van een sollicitatiebrief en het voeren van sollicitatiegesprekken.

Kosten

Een outplacementtraject wordt vaak betaald door de werkgever. Per medewerker stelt de werkgever een budget beschikbaar. Budgetten voor een outplacementtraject lopen bij Werkwijzer Mobiliteit  uiteen van €1.500,- tot €7.000,-. De meeste outplacementtrajecten duren tussen de 6 en 12 maanden. Je bepaalt zelf waar je de meeste hulp bij nodig hebt. Dit kan gedurende het traject wisselen. Werkwijzer Mobiliteit levert altijd maatwerk!

Transitievergoeding

Sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid heeft elke medewerker (vast of tijdelijk) recht op een transitievergoeding. Deze `transitievergoeding` kan gebruikt worden voor een opleiding of voor een outplacementtraject.

Outplacement en jobhunting

Afhankelijk kan per outplacementtraject gekozen worden voor de inzet van jobhunting. Naast de eigen zoektocht worden de ervaren jobhunters van Werkwijzer Mobiliteit ingezet om nieuwe geschikte werkomgeving te vinden. Handig om een extra, groot netwerk erbij te hebben!

Werkwijzer Mobiliteit uw partner in outplacementtrajecten

Werkwijzer Mobiliteit heeft veel ervaring in sollicitatietrainingen, arbeidsbemiddeling en coaching. Door onze persoonlijke aanpak, coaching en jobhunting, zijn wij zeer succesvol in het bemiddelen en begeleiden van werkzoekenden. 

Werkwijzer Mobiliteit vergroot de kans op een nieuwe baan door een uitgebreid netwerk en directe toegang tot onder meer alle vacatures van onze partners. Om de drempel naar de arbeidsmarkt verder te verlagen, kunnen mogelijkheden als proefplaatsingen en detacheringen ingezet worden.

Ga zo door team, bedankt!

Bel Mij

Meer informatie

Re-integratie

Werkwijzer Mobiliteit ondersteunt werknemers bij het zoeken naar passend werk. Dat kan passend werk zijn bij de huidige werkgever, maar ook bij een nieuwe werkgever.

Lees verder »

Verzuim

Werkwijzer Mobiliteit administreert, traint en begeleidt u bij de uitvoering van het Eigen Regie Model. Verzuimbegeleiding op het service-niveau dat ú wenst.

Lees verder »

HR-service

HR-advies op maat. Onafhankelijk advies bij een verbetertraject, Outplacement of Mediation zijn zomaar voorbeelden van de diensten die wij verzorgen bij onze klanten.

Lees verder »

Opdrachtgevers

Werkwijzer Mobiliteit

Vestiging Nijmegen
Kerkenbos 10-21
6546 BB Nijmegen

024 - 352 25 40

Vestiging Arnhem
Mr. D.U. Stikkerstraat 10
6842 CW Arnhem