Re-integratieverslag

U als medewerker bent bijna 2 jaar ziek. De vervolgstap is het aanvragen van een WIA-uitkering bij het UWV. Op basis een re-integratieverslag zal worden bepaald of de werknemer recht heeft op deze uitkering.

Ontbreken er een onderdeel of zijn bepaalde stappen niet voldoende uitgewerkt? Dan zal de werkgever het loon langer moeten doorbetalen.

De werkgever is verantwoordelijk voor de overdracht van gegevens die de grondslag vormen voor het re-integratieverslag. Aangezien de werknemer uiterlijk in zijn 93e ziekteweek een WIA-uitkering moet aanvragen moet het re-integratieverslag uiterlijk in de 91e ziekteweek (twee weken voor aanvraag) bij de werknemer zijn aangeleverd.

Inhoud re-integratieverslag

  • Probleemanalyse
  • Plan van Aanpak
  • (Eerstejaars) evaluatie
  • Actueel oordeel bedrijfsarts/arbodienst
  • Een zogeheten actueel oordeel moet worden uitgevoerd indien de werknemer een WIA-uitkering aanvraagt. Hierin geeft de bedrijfsarts/arbodienst aan hoe de situatie van de werknemer nu is.

Onderdelen van het actuele oordeel zijn:
  • stand van zaken werkhervatting
  • verloop van de ongeschiktheid tot werken
  • Functionele beperkingen en arbeidsmogelijkheden
  • Kwaliteit van de arbeidsrelatie
  • Aanwezigheid van passende arbeid

Eindevaluatie

Het actuele onderdeel vormt de basis voor de eindevaluatie. De eindevaluatie moet door de werkgever worden ingevuld. Met deze eindevaluatie kan de werknemer een WIA-uitkering aanvragen.

De werknemer krijgt alle medische informatie separaat van de bedrijfsarts/arbodienst.

Evaluatie re-integratie inspanningen

Als na 2 jaar de werknemer vanwege ziekte of gebrek nog steeds niet in staat is om zijn werk te hervatten dan wel niet in staat is om ander werk / bij een andere werkgever het werk te hervatten , dan kan hij in aanmerking komen voor een WIA-uitkering.

Gevolgen van nalatigheid

Toezegging van deze uitkering is afhankelijk van de inspanningen die zowel de werkgever als de werknemer hebben verricht.

Mogelijke gevolgen van nalatigheid voor werkgever

Als de werkgever te weinig heeft gedaan aan de terugkeer naar werk, kan hij verplicht worden om maximaal 1 jaar extra loon door te betalen.

Mogelijke gevolgen van nalatigheid voor werknemer

Als de werknemer te weinig heeft gedaan aan de terugkeer naar werk, kan de WIA-uitkering geheel of gedeeltelijk worden geweigerd.

Ik heb een doel. Missie geslaagd!

Bel Mij

Meer informatie

Re-integratie

Werkwijzer Mobiliteit ondersteunt werknemers bij het zoeken naar passend werk. Dat kan passend werk zijn bij de huidige werkgever, maar ook bij een nieuwe werkgever.

Lees verder »

Verzuim

Werkwijzer Mobiliteit administreert, traint en begeleidt u bij de uitvoering van het Eigen Regie Model. Verzuimbegeleiding op het service-niveau dat ú wenst.

Lees verder »

HR-service

HR-advies op maat. Onafhankelijk advies bij een verbetertraject, Outplacement of Mediation zijn zomaar voorbeelden van de diensten die wij verzorgen bij onze klanten.

Lees verder »

Opdrachtgevers

Werkwijzer Mobiliteit

Vestiging Nijmegen
Kerkenbos 10-21
6546 BB Nijmegen

024 - 352 25 40

Vestiging Arnhem
Mr. D.U. Stikkerstraat 10
6842 CW Arnhem